Завантаження ...

Сум’янин зійде на Еверест

Сум’янин зійде на Еверест фото

Житель Сумщини стане керівником експедиції на найвищу гору світу – Еверест. 

Першу в історії Сумської області експедицію на вершину гори Еверест очолить Володимир Рошко – український альпініст та житель міста Суми. Про це повідомило медіа 4sport.ua. Сходження відбудеться навесні. 

Сам Володимир подробиць експедиції поки не повідомляє, однак на особистій сторінці в соціальних мережах він зазначив:

 

“Друзі, подробиці будуть пізніше. Скажу лише, що це перший крок до реалізіції досить великого та амбітного проєкту, до якого вдалося залучити багато людей, яким я щиро вдячний!!! І цей проєкт не лише про сходження” – прокоментував спортсмен світлину з відповідної пресконференції. Остання і була присвячена першій експедиції сум’ян на Еверест.

 

Видання 4sport.ua також зазначило, що, згідно зі статистичними даними, станом на 2022 рік сходження на найвищу гору світу вже здійснили 32 українці. Однак, сум’ян серед них поки не було. 

Володимир Рошко – альпініст та майстер спорту України, носій титулу “Сніжний барс”. За його спиною експедиції на гори Макалу та Манаслу – п’ятий та восьмий восьмитисячники світу відповідно. На останній він сходив уже два рази, при цьому, без використання кисневих балонів. Також Володимир мав досвід сходження на гору Монблан, однак ця експедиція, як засвідчив сам спортсмен, стала для нього та його друзів гучною пригодою. Рошко розповів “Вашому шансу”, що під час цієї експедиції він та інші її члени майже тиждень провели в полоні без провізії: через погані погодні умови їх намет замело снігом.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: