Завантаження ...

У липні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито 47 порушень

У липні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля викрито 47 порушень фото

У липні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено дев’ять рибоохоронних рейдів та викрито 47 порушень природоохоронного законодавства, з яких 26 – грубих.



У липні 2021 року інспекторами Сумського рибоохоронного патруля проведено дев’ять рибоохоронних рейдів та викрито 47 порушень природоохоронного законодавства, з яких 26 – грубих. Також складено дев’ять протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено 11 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 20 од. заборонених знарядь лову.

«Збитки, завдані рибному господарству, за даний період склали 11 688 грн. На порушників накладено 11 645 грн штрафів. Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 51 од. заборонених знарядь лову (35 сіток, загальною довжиною 1,3 км, 16 од. інших знарядь лову і один плавучий транспортний засіб) та 40 кг водних біоресурсів. Передано до судів 27 справ для притягнення до адміністративної відповідальності», - повідомив начальник Сумського рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу: п’ятого липня 2021 року рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на водоймі «Дамба» поблизу с. Вербове Чернеччинської ОТГ Охтирського району. Двоє громадян за допомогою «кімлі» добували водні біоресурси. У такий варварський спосіб виловили: раків – 133 екз., окунь – 8 екз., судак – 4 екз., щука, краснопірка та карась – по 1 екз., загальною вагою 7 кг. Сума збитків, нанесених рибному господарству, склала 5 992,5 грн.

13 липня на водоймі в с. Довжик Охтирського району викритий громадянин, який за допомогою двох сіток добув 3 кг риби: сазан – 3 екз. Збитки склали 918 грн.

В цей же день держінспектори в ході проведення рейду по Конотопському району викрили грубе порушення Правил любительського рибальства. На водному об’єкті в с. Фесівка двоє рибалок добували водні біоресурси за допомогою заборонених знарядь – двома сітками. У такий спосіб виловили 59 екз. карася сріблястого, загальною вагою 8 кг. Завдано збитків у розмірі 1 003 грн.

Аналогічне порушення задокументовано 14 липня на водоймі в с. Малі Бубни Роменського району. Громадянин за допомогою двох раколовок добув 77 екз. раків, загальною вагою 3 кг. Сума збитків склала 1 963,5 грн.

На порушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

Також зафіксовано 9 порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів з перевищенням дозволеної кількості гачків на одну особу. На порушників накладено штрафів на суму 935 грн.

За постановами судів на громадян, які порушили природоохоронне законодавство, накладено майже 11 тис. грн штрафів.

Оформлено 11 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна в Сумському, Шосткинському, Охтирському районах, згідно з якими вилучено 18 сіток, загальною довжиною 665 метри та два «екрана». У водне середовище випущено більше 7 кг риби.

Крім того, державні інспектори виявляють реалізаторів водних біоресурсів без сертифікатів якості та документів, які б підтверджували законність їх походження. Так, під час перевірки місць незаконної торгівлі водними біоресурсами на ринку міста Шостка виявлено випадок незаконного продажу 5 кг водних біоресурсів. На продавця оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог Правил рибальства і з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:
Нагадуємо, на Сумщині встановлено термін заборони на лов (добування) річкових раків у період другої линьки з 01 серпня по 30 вересня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: