Завантаження ...

У Сумах підписали Меморандум, спрямований на підвищення рівня захисту прав та безпеки дітей

У Сумах підписали Меморандум, спрямований на підвищення рівня захисту прав та безпеки дітей фото

Меморандум про співпрацю та партнерство щодо надання послуг з ювенальної превенції, спрямовані на підвищення рівня захисту прав та безпеки дітей на території громади, підписали представники Сумської міської ради



Меморандум про співпрацю та партнерство щодо надання послуг з ювенальної превенції, спрямовані на підвищення рівня захисту прав та безпеки дітей на території громади, підписали представники Сумської міської ради та Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області.

Від міської влади підпис поставила заступник очільника Сум Віра Мотречко, яка наголосила на важливості даного документа в питанні безпеки дітей і попередження дитячої злочинності та своєчасному реагуванні на негативні тенденції у дитячому середовищі на території Сумської міської громади.

«Ми знаємо, що в умовах сучасного світу для дітей існує безліч загроз, тому ключовим аспектом Меморандуму є створення безпечного середовища для дітей на території громади. Для зміцнення безпеки дітей ми об’єднуємо зусилля структурних підрозділів міської ради, таких як управління «Служба у справах дітей», міського центру соціальних служб та поліції. Окрім домашнього насильства та складних життєвих обставин, в яких може опинитися родина, багато дітей потерпають від булінгу серед однолітків. Є низка й інших негативних явищ, які можуть загрожувати дитині. Аби убезпечити підростаюче покоління від цього працівники поліції постійно проводять превентивні заходи та рейди, ми долучаємось в межах компетенції, даних нам прав і покладених на нас обов'язків», – зауважила Віра Мотречко.

З боку правоохоронних органів Меморандум підписав старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Сумського РУП ГУНП в Сумській області Ярослав Христич. За словами правоохоронця, документом передбачені координація зусиль та спільна діяльність сторін шляхом підготовки та реалізації спільних заходів і проєктів.

Серед таких організація і проведення тематичних зустрічей, «круглих столів», профілактичних програм, націлених на превенцію скоєння злочинів в дитячому середовищі.

Під час підписання Меморандуму були також присутні в.о. начальника відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Анатолій Кацов, директор міського центру соціальних служб Марія Вертель та начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія Подопригора.

Кожен розповів про діяльність свого підрозділу в питанні допомоги родинам і дітям, які потрапили у складну життєву ситуацію. Посадовці наголосили на тому, що тісна співпраця в питання превентивних заходів між поліцією і міською владою існувала завжди. Однак, завдяки даному документу спільні дії міської влади і поліції в питанні підвищення рівня захисту прав та безпеки дітей і попередження дитячої злочинності будуть злагодженішими та ефективнішими.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: