Завантаження ...

Облдержадміністрація сприяє розвитку громад Сумщини

У рамках робочої поїздки до Путивльської та Новослобідської громад заступники голови Сумської облдержадміністрації Вікторія Медвідь і Тарас Савченко оглянули заклади освіти



У рамках робочої поїздки до Путивльської та Новослобідської громад заступники голови Сумської облдержадміністрації Вікторія Медвідь і Тарас Савченко оглянули заклади освіти, які плануються до фінансування за кошти ДФРР в 2021 році

Серед таких об’єктів – Новослобідський та Юр’ївський НВК в Новослобідській громаді.

Новослобідський навчально-виховний комплекс потребує капітального ремонту будівлі (заміна покрівлі, заміна віконних та дверних блоків, утеплення фасаду). Це перехідний проект з минулого року. Обсяг фінансування за рахунок ДФРР у 2021 році – майже 533 тис. грн. Проект був включений до проекту розпорядження Кабміну щодо виділення коштів державного фонду регіонального розвитку.

Потребує капітального ремонту і Юр’ївський навчально-виховний комплекс. Також необхідно провести заміну покрівлі, віконних та дверних блоків, утеплення фасаду. Але проект отримав зауваження від Мінрегіону. І регіональною комісією з відбору проектів ДФРР був повторно направлений на Міжвідомчу комісію при Мінрегіоні.

Заступники голови облдержадміністрації Тарас Савченко і Вікторія Медвідь також обговорили з керівництвом Путивльської та Новослобідської громад необхідність розробки оновлених Стратегій розвитку громад.

Піднімалося питання і щодо підтримки підприємців під час карантину. Нагадаємо, Верховною Радою України був прийнятий нормативний акт щодо надання допомоги підприємцям, які підпадають під обмежувальні протиепідемічні заходи. Це стосуватиметься безпосередньо найманих працівників суб’єктів господарювання та фізичних осіб-підприємців. Допомога надаватиметься в розмірі 8 тис. грн з державного бюджету. Також в документі йдеться про те, що розмір додаткової допомоги до рівня середньої заробітної плати у регіоні буде визначатися органами місцевого самоврядування. Голова облдержадміністрації Василь Хома звернувся до голів територіальних громад з проханням визначитися з розміром допомоги, яка надаватиметься з місцевих бюджетів цій категорії суб’єктів підприємницької діяльності.

Під час робочої поїздки районом піднімалося і питання щодо аварійного мосту на трасі «Путивль-Буринь». Було вирішено, що громада має написати звернення до голови Сумської облдержадміністрації Василя Хоми щодо сприяння влади у вирішенні цього дуже проблемного питання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: