Завантаження ...

Результати останніх карантинних перевірок у Сумах на 12 квітня 2021

У Сумах за минулий тиждень мобільні групи з контролю за дотриманням карантину, створені за розпорядженням очільника міста Олександра Лисенка, перевірили 534 працюючі об’єкти.



У Сумах за минулий тиждень мобільні групи з контролю за дотриманням карантину, створені за розпорядженням очільника міста Олександра Лисенка, перевірили 534 працюючі об’єкти.

Про це під час апаратної наради при міському голові поінформував начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Станіслав Кононенко. Так, за словами посадовця, у період із 2 по 8 квітня мобільними групами з контролю за виконанням вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів було проведено 534 перевірки на працюючих об’єктах, що здійснюють господарську діяльність на території Сум, у тому числі в кафе, магазинах, аптеках, закладах побутового обслуговування, транспортних засобах, які перевозять пасажирів тощо.

За грубе порушення карантинних заходів, ігнорування маскового режиму тощо складено чотири протоколи за статтею 42 КУпАП та 110 протоколів за статтею 44-3 КУпАП. Проводились профілактичні бесіди з адміністраторами та працівниками об’єктів господарювання щодо недопущення порушень протиепідемічних норм чинного законодавства України.

Крім цього, для посилення контролю щоденно працювали військовослужбовці військової частини 3051 Національної гвардії України для оперативного реагування та контролю за дотримання вимог чинного законодавства України щодо запровадження карантинних заходів на території Сумської міської територіальної громади в складі 17 мобільних груп (15 піших патрулів та два патрулі на автомобілі), які за аналізований період провели 43 профілактичні бесіди.

Також продовжували працювати додаткові мобільні групи за участі працівників виконавчого комітету міської ради.

Притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 44-3 КУпАП за порушення правил карантину 38 осіб, підкреслив заступник начальника Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області Олександр ДІДУСЬОВ, а загалом з початку дії «червоної» зони – 81 (з них 20 протоколів складено на суб’єктів господарювання).

Серед об'єктів сфери торгівлі та громадського харчування минулого тижня перевірили 10 таких, розташованих на вул. Г. Кондратьєва та вул. Ярослава Мудрого, повідомив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту справ споживачів Олег Дубицький. За порушення карантинних правил складено п’ять протоколів за статтею 42 КУпАП.

Разом із тим, доповів начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій Яковенко, з 5 по 9 квітня було проведено контрольну перевірку на дотримання перевізниками карантинних вимог на одному підприємстві та проведення дезінфекції на міському пасажирському транспорті на чотирьох маршрутах, у 30 автобусах. Під час контролю встановлено, що дезінфекція салонів пасажирських авто проводиться згідно з графіками, а кожен водій забезпечений індивідуальними засобами захисту. Перевізникам надано рекомендації щодо посилення контролю за перевезенням пасажирів в захисних масках та проведення дезінфекції робочої зони не менше ніж три рази на день. Протоколи за порушення протиепідемічних вимог складено на трьох водія.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: