Завантаження ...

За тиждень рибоохоронний патруль Сумщини виявив 18 порушень

У період з 18 по 24 лютого 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.



У період з 18 по 24 лютого 2021 року державні інспектори Сумського рибоохоронного патруля задокументували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено п’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову), 12 - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства). Оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з яким вилучено безхозну сітку.

«У порушників вилучено 12 од. заборонених знарядь лову та майже 2 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибним запасам, склали 408 грн та накладено штрафів на суму 1 207 грн. Передано до суду п’ять справ для притягнення до адміністративної відповідальності» – повідомив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для прикладу, 22 лютого 2021 року рибінспектори виявили грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Новоандріївка Білопільської міської ОТГ Сумського району. Двоє громадян за допомогою драги добули 0,8 кг мотиля. Сума збитку склала 408 грн.

Того ж дня держінспектори викрили грубе порушення Правил рибальства на водоймі в с. Ульянівка Білопільської міської ОТГ Сумського району. Двоє порушників добували водні біоресурси за допомогою восьми «косинок».

Також на р. Сейм в с. Зинове Путивльської міської ОТГ Конотопського району рибак добував рибу за допомогою заборонених знарядь – двох «екранів». Порушники риби не здобули.

На осіб складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, вилучені знаряддя лову доставлено на склад Сумського рибоохоронного патруля, згідно з опису-оцінки знарядь лову.

За даний час зафіксовано 12 порушень природоохоронного законодавства та складені протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП про вчинення адміністративного правопорушення відносно вилову водних біоресурсів «щуковками», загальною кількістю 70 шт., що перевищують дозволену кількість гачків (не більше п’яти) на одну особу та добування риби на зимувальних ямах у Шосткинському, Конотопському та Роменському районах. На порушників накладено штрафів на суму 1 207 грн.

Сумський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватися встановлених Правил рибальства та з повагою ставитись до природних ресурсів. Якщо Ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:
Риболовля у заборонений зимовий період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: