Завантаження ...

Поліцейські Сумщини розшукують афериста, який заволодів заощадженнями пенсіонерки

Намагаючись допомогти онуку, який нібито потрапив у ДТП і потребує термінової фінансової допомоги на лікування, старенька жителька Шостки перерахувала зловмиснику 9 000 гривень.



Намагаючись допомогти онуку, який нібито потрапив у ДТП і потребує термінової фінансової допомоги на лікування, старенька жителька Шостки перерахувала зловмиснику 9 000 гривень.

Вдень на стаціонарний телефон 85-річної жительки Шостки зателефонував невідомий чоловік. Він розповів старенький, що її онук потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, тяжко травмувався і йому терміново необхідна матеріальна допомога на лікування. Аби допомогти рідній людині, телефонний співрозмовник запропонував старенький перерахувати всі наявні кошти на вказаний ним номер банківської картки.

Перелякана пенсіонерка, забувши про попередження родичів щодо шахраїв, пішла до найближчої фінансової установи і переказала на вказаний рахунок 9 000 гривень. Лише після цього вона зателефонувала сину. Під час розмови з нащадком жінка з’ясувала, що онук у ДТП не потрапляв і з ним все добре.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого проводяться оперативні заходи щодо встановлення особи зловмисника.

Поліцейські просять громадян не довіряти інформації отриманої від незнайомих візитерів, телефонних співрозмовників, ким би вони не називались. У ніякому разі не пускати до свого житла сторонніх осіб. У випадку, коли просять гроші під різними терміновими приводами, найперше, що потрібно зробити – перервати розмову і покласти слухавку. Друге - зателефонувати людині, яка нібито потрапила у біду чи її найближчим родичам, і з’ясувати правдивість наданої інформації. Якщо не виходить зв’язатися - не переказуйте, не пересилайте і не передавайте свої гроші незнайомцям, за жодних обставин.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: