Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль проводив заходи, спрямовані на покращення умов зимівлі водних біоресурсів

Січневі морози цієї зими (на відміну від минулого року) створили несприятливі умови зимівлі риб на водоймах області, вкривши їх снігом та льодовим покровом більше 10 см.



Січневі морози цієї зими (на відміну від минулого року) створили несприятливі умови зимівлі риб на водоймах області, вкривши їх снігом та льодовим покровом більше 10 см. Як відомо, для риб це вкрай тяжкий період – через наявність товстого шару льоду, вкритого снігом, немає доступу повітря з атмосфери до води, світовий потік не проходить через сніговий покрив. Ці погодні умови призводять до зменшення кількості кисню у воді що загрожує виникненню заморних явищ.

Тож, 21.01. - 22.01.2021 з метою запобігання та виявлення фактів задухи і загибелі водних живих ресурсів на водоймах області держінспектори Сумського рибоохоронного патруля разом із громадськими організаціями та інспекторами, рибалками - любителями та небайдужими громадянами озброїлися бензопилами, кайлами, свердлами та очеретом та прорубували лунки, такі необхідні для водних біоресурсів.

Також Сумський рибоохоронний патруль рекомендує проводити аерацію води. Для цього використовують підвісні мотори. Перемішування води з повітрям збагачує її киснем. Аерацію води проводять при допомозі мотопомп, відкачуючи її на лід з метою подальшого стоку в ополонку. Хороші результати дає встановлення повітряних компресорів, які накачують повітря через сифони, що встановлюють на дно водойм.

Але наших зусиль недостатньо. Звертаємось до небайдужих мешканців області та рибалок: перебуваючи на водоймах, не будьте байдужими – допоможіть рибі перезимувати, подбайте зараз про свій майбутній улов! А в разі виявлення порушення природоохоронного законодавства чи передумов виникнення задухи інформуйте на телефон «гарячої лінії» Сумського рибоохоронного патруля: (096) 838-25-70 та (0542) 77-90-13.

Довідкова інформація:

Нагадаємо, держінспекторами відібрано проби води з водойм області та станом на 22.01.2021 за результатами вимірювань відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Сумській області вміст розчиненого кисню у воді на водоймах Сумщини в нормі і складає: від 13 до 15 мгО2/дм3.

Сумський рибоохоронний патруль
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: