Завантаження ...

У Сумах інспектори з питань праці продовжують виявляти порушення роботодавцями вимог трудового законодавства

За результатами інспекційного відвідування агентства нерухомості, проведеного за зверненням мешканця Сум, виявлено порушення роботодавцем вимог трудового законодавства



За результатами інспекційного відвідування агентства нерухомості, проведеного за зверненням мешканця Сум, виявлено порушення роботодавцем вимог трудового законодавства щодо здійснення повного розрахунку з працівником при звільнені.

Під час інспектування встановлено, що особі не була виплачена заробітна плата за п’ять місяців та компенсація за дні невикористаної відпустки.

З метою усунення виявленого порушення інспектором праці Управління з питань праці внесений припис. За порушення вимог законодавства про працю стосовного керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення і судом на підставі ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень.

Під час повторного інспекційного відвідування агентства нерухомості, проведеного з питань перевірки виконання припису про усунення виявлених порушень, встановлено, що працівник отримав належні йому кошти. Але, у зв’язку з тим, що порушення усунуті не у визначений приписом строк, наразі вирішується питання про накладення на підприємство фінансові санкції.

«Питання захисту прав найманих працівників є пріоритетним напрямком нашої діяльності. Варто голосно говорити про реальні проблеми, з якими стикаються люди праці, та вживати дієві заходи аби їх вирішити», - зауважує начальник Управління з питань праці Анатолій Занченко.

Управління з питань праці нагадує, що у разі наявності порушень законодавства про працю, і в першу чергу - порушень правил оформлення трудових відносин, працівники та громадяни міста Сум завжди можуть звернутися до Управління з питань праці за адресою: м. Суми, Покровська площа, 2, 5-й поверх (вхід зі двору), або за телефонами 701-577, 701-579.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: