Завантаження ...

Поліцейські радять громадянам бути обачними під час телефонних розмов з невідомими абонентами

Черговою жертвою зловмисників стала 36-річна охтирчанка. Жінка продиктувала невідомому співрозмовнику секретні данні свої банківських карток, у результаті чого втратила усі заощадження.



Черговою жертвою зловмисників стала 36-річна охтирчанка. Жінка продиктувала невідомому співрозмовнику секретні данні свої банківських карток, у результаті чого втратила усі заощадження. У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження та вживають усіх необхідних заходів щодо розшуку крадія.

До Охтирського відділу поліції звернулася місцева жителька та повідомила, що невідомі викрали з її рахунків більше 25 000 гривень. За словами потерпілої, з прихованого номеру на її мобільний подзвонив невідомий та представився співробітником служби безпеки банку. Спочатку це був ніби то автовідповідач, проте коли вона почала відповідати на запитання, то розмову продовжив чоловік. Він повідомив, що стався технічний збій, у результаті якого обидві її картки можуть бути заблокованими. Увійшовши в довіру, невідомий дізнався всю конфіденційну інформацію по картці та пообіцяв усунути проблеми.

Вже за кілька хвилин на мобільний телефон заявниці надійшли смс-повідомлення про зняття з її рахунків готівки на суму 25 400 гривень.

Поліцейські за фактом крадіжки відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України та вкотре застерігають громадян від необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомцями. Будьте уважними та обережними, особливо коли мова йде про ваші заощадження та не дайте себе ошукати.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: