Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу знешкоджено 58 боєприпасів часів минулих війн, ще 29 - виявлено

5 липня, групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: у Сумському районі - артснаряду (122-мм) та мінометної міни (82-мм)



5 липня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: у Сумському районі - артснаряду (122-мм) та мінометної міни (82-мм), виявлених на території приватного домоволодіння в с. Нижня Сироватка та у Роменському районі – 51 мінометної міни (50-мм) та 5 артилерійських снарядів різних калібрів, виявлених в лісі поблизу с. Перекопівка.

Цього ж дня, неподалік від того ж населеного пункту, на відстані 600 м від житлових будинків, було виявлено 9 артилерійських снарядів та 19 мінометних мін.

Ще один випадок мав місце в с. Андріяшівка, Роменського району, де в полі на відстані 30 м від залізничної колії «Бахмач – Пасажирський - Лохвиця», місцевий мешканець натрапив на артснаряд

На місці небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Управління ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: