Завантаження ...

На Сумщині правоохоронці затримали двох чоловіків за напад на поліцейського та нацгвардійця

Зловмисники пограбували поліцейського та військово- службовця Національної гвардії, коли ті поверталися додому пізно вночі. Оперативники внутрішньої безпеки поліції встановили причетних до злочину.



Зловмисники пограбували поліцейського та військовослужбовця Національної гвардії, коли ті поверталися додому пізно вночі. Оперативники внутрішньої безпеки поліції спільно з іншими підрозділами НПУ встановили причетних до злочину.

До Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація про те, що невідомі напали на поліцейського та військовослужбовця Національної гвардії України. За фактом події слідчі Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що 33-річний патрульний та 32-річний гвардієць, повертаючись додому серед ночі, стали жертвою грабіжників. Зловмисники нанесли їм удари по голові та тулубу. Коли правоохоронці опинилися на землі, нападники забрали у них мобільні телефони та сумку. Старшого сержанта поліції та старшого солдата НГУ було доставлено до медичного закладу зі струсом мозку, тупими травмами живота, переломами та забоями.

Правоохоронці провели низку оперативно-розшукових заходів і встановили особи нападників. Ними виявились 21 та 25-річні місцеві жителі, які раніше вже мали проблеми із законом.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ, карного розшуку та слідчі поліції Сумщини, за фізичної підтримки бійців КОРДу, під процесуальним керівництвом Сумської місцевої прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцем проживання підозрюваних. Під час заходів виявили та вилучили банківські картки, грошові кошти, документи, годинники та зброю. Крім того, вилучено поцуплену у поліцейського картку-замісник, бронежилети, мобільні телефони, сім-картки, комп’ютерну техніку, а також два прилади для злому сигналізації автомобіля.

Нападникам вже оголошено про підозру за ч. 2 ст. 186 ККУ. За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Також правоохоронці перевіряють фігурантів на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: