Завантаження ...

Глухівчанин опинився в реанімації після вживання риби

Посиденьки з суто чоловічим набором - пивом і рибкою, виявилися для 51-річного місцевого жителя сумними: він потрапив в реанімацію з підозрою на інфекційне захворювання ботулізм.



Попередній діагноз захворювання 51-річного жителя Глухова - ботулізм

Другий випадок за 22 роки. Посиденьки з суто чоловічим набором - пивом і рибкою, виявилися для 51-річного місцевого жителя сумними: він потрапив в реанімацію з підозрою на інфекційне захворювання ботулізм. Як розповіла Глухів. Інфо медичний директор Глухівської міської лікарні Валентина Бараховіч, результати аналізів крові пацієнта ще не готові, але його стан вимагало того, щоб ще вчора ввели в організм сироватку від ботулізму. Стан людини - важке, але зі зміною на краще. Він у свідомості і розмовляє.

За словами Валентини Григорівни, короп, яким отруївся чоловік, самостійного вилову і засолювання. Причому - разом з кишками. Солити рибу в домашніх умовах не можна, це повинно відбуватися тільки на виробництві, з дотриманням спеціальних технологій. Ретельно обстежити продукт на предмет ботулізму в даному конкретному випадку не вдалося: залишки злощасної риби господарі утилізували.

Прокоментувала ситуацію і завідувачка Глухівським відділенням Сумського обласного лабораторного центру Марина Матвієнко. З її слів, глухівчанин їв рибу разом зі своїм приятелем, однак у того - ніякого отруєння. Це явище характерне для ботулізму, тому як токсичні речовини поширюються не по всьому продукту, а лише в окремій локації. На рибі утворюється спору, потім вона перетворюється в паличку, навколо якої заражається м'ясо. Щоб підхопити небезпечну інфекцію, достатньо всього лише відкусити саме цей шматочок. А друга людина може з'їсти всю решту рибину (здорову), і не захворіти.

Ботулізм у пацієнта реанімації - під підозрою, тому що результати аналізів ще не готові. Однак лікування ведеться по клініці, тобто виходячи з виявленої симптоматики. Але навіть якщо наявність інфекції не підтвердиться, схема лікування не зміниться, буде йти по тому ж протоколу. Як того вимагає стан здоров'я пацієнта.

Марина Володимирівна зазначає, що це другий випадок ботулізму (навіть не підтвердженого) за 22 роки. Останній був в серпні 2018 року, коли, поївши в'яленої рибки, двоє глухівчан виявилися на реанімаційних ліжках.

Глухів.інфо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: