Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу 34 боєприпаси виявлено, ще один знешкоджено

7 липня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 76-мм артилерійського снаряду.

7 липня, групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 76-мм артилерійського снаряду. Небезпечна знахідка раніше була виявилена на березі озера, на відстані до 1 км від житлових будинків с. Івот Шосткинського району.

7 липня о 15:49, до Служби порятунку «101», надійшла інформація про виявлення предметів схожих на боєприпаси в лісі с. Перекопівка, Роменського району. Ними виявилися двадцять вісім 50-мм мінометних мін, 76-мм артснаряд та 3 вибухники. Небезпечні знахідки знаходились на відстані до 600 м від житлових будинків.

Цього ж дня, в лісосмузі, с. Потопиха, Липоводолинського району місцевий мешканець натрапив на 82-мм мінометну міну. «Відголосок» часів минулих війн знаходився на відстані до 2 км від житлових будинків.

Схожий випадок, мав місце у с. Карабутове Конотопського району, де місцевий мешканець на лузі виявив 152-мм артснаряд. Застарілий боєприпаси знаходився на відстані до 2 км від житлових будинків.

На місцях небезпечних знахідок правоохоронцями виставлено охорону, надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати Службу порятунку за номером «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: