Завантаження ...

Поліція Сумщини радить бути пильними, купуючи товари через Інтернет сайти

Двоє жителів Середино-Будського району стали жертвами шахраїв, замовивши товар через Інтернет. Зловмисники, розмістили в мережі фейкові оголошення про продаж неіснуючих речей



Двоє жителів Середино-Будського району стали жертвами шахраїв, замовивши товар через Інтернет. Зловмисники, розмістили в мережі фейкові оголошення про продаж неіснуючих речей, і дочекавшись своїх потенційних жертв майстерно видурили їхні гроші.

В поліцію з заявою звернулася 28-річна жителька м. Середина-Буда. Жінка розповіла, що зробила замовлення товару через мережу Інтернет на відомому сайті з продажу нових речей та тих, що були у використанні. Після чого, на номер банківської картки, перерахувала кошти трьома платежами на загальну суму 6800 гривень. Через деякий час жінка вирішила зв’язатися з продавцем, щоб дізнатися чому її замовлення ще не прийшло, але продавець на зв’язок вперто не виходив. Зрозумівши, що стала жертвою шахрая, жінка зателефонувала до поліції.

У схожу ситуацію потрапив і 29-річний чоловік з Середино-Будського району. Він теж замовив товар в мережі Інтернет, перерахував на вказаний в оголошенні рахунок 250 гривень, а замовлений товар так і не отримав.

У поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та проводять всі необхідні заходи для встановлення зловмисників, які одурили людей.

Працівники поліції попереджають: аби не стати жертвою шахраїв варто дотримуватись елементарних заходів безпеки.

  • В жодному разі не довіряйте незнайомим телефонним співрозмовникам! Не поспішайте виконувати вказівки не відомої Вам людини і переказувати на чужі банківські рахунки гроші, а також передавати гроші через «посильних».
  • Якщо Вам зателефонували з поліції і запропонували «вирішити» питання про не притягнення до кримінальної відповідальності когось з родичів – негайно кладіть слухавку, бо з вами спілкується шахрай.
  • Якщо до Вас завітали незнайомці і пропонують купити за низькими цінами продукти харчування, ліки або диво-препарати від усіх хвороб. Будьте обережні, так часто діють зловмисники, які мають кінцеву мету – ошукати або обікрасти вас.
  • Не вірте тим, хто представившись працівником пенсійного фонду чи іншої установи, розповідає вам про грошову реформу. Гроші, що зараз перебувають в обігу, не підлягають заміні на нові.
  • Коли ви вдома самі, в жодному разі не впускайте на подвір’я, до квартири чи будинку чужих та незнайомих вам людей.
  • Якщо ви помітили незнайомця, який ходить по вашому населеному пункту і стукає до домівок, не залишайтеся байдужими! Повідомте про нього в поліцію! Можливо це врятує ваших сусідів від зустрічі з аферистом.

Будьте розсудливими та обережними у спілкуванні з незнайомим людьми. Пам’ятайте, ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: