Завантаження ...

Оновлена реєстрація човнів

З 8 квітня 2020 року 30% судновласників звільнені від обов’язкової реєстрації судна, а 100% власників маломірних суден – від обов’язкового проходження технічного огляду під час реєстрації.



З 8 квітня 2020 року 30% судновласників звільнені від обов’язкової реєстрації судна, а 100% власників маломірних суден – від обов’язкового проходження технічного огляду під час реєстрації. Уряд затвердив постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку ведення Державного суднового реєстру України і Суднової книги України».

Уряд підтримав пропозиції Міністерства інфраструктури щодо змін в Порядку, якими передбачається скасування: обов’язкової реєстрації суден до 4 метрів оснащених механічним двигуном (двигунами) із загальною максимальною потужністю до 10 кВ у Судновій книзі України;

обов’язкового техогляду судна для усіх некомерційних маломірних суден під час реєстрації у Судновій книзі України у разі наявності документу, що підтверджує технічні характеристики судна (або сертифікат, або паспорт на судно, або інший документ, виданий кваліфікаційним товариством, що містить відомості про основні технічні характеристики судна, ідентифікаційний номер/будівельний номер, марку, модель, найменування та категорія транспортного засобу, рік виготовлення, модель і номер двигуна, потужність і робочий об’єм та тип двигуна, а також відомості про виробника, країну).

Під маломірними суднами слід розуміти самохідні судна з головними двигунами потужністю менш як 75 к. с. (55 кВт) і несамохідні судна та парусні судна валовою місткістю менш як 80 регістрових тонн (або одиниць), а також моторні судна незалежно від потужності двигунів, але валовою місткістю не більш як 10 регістрових тонн (або одиниць) та несамохідні судна (гребні човни вантажопідйомністю 100 і більше кілограмів, байдарки - 150 і більше кілограмів та надувні судна - 225 і більше кілограмів), що належать фізичним особам.

Швидкісне судно – це будь-яке судно, крім водотонажного, яке може розвинути швидкість 50 км/год., та більше.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: