Завантаження ...

Водоканал повідомляє про результати лабораторних досліджень води р. Псел

Фахівці КП «Міськводоканал» не виявили перевищень гранично-допустимих концентрацій скиду до водоприймача у результаті проведення лабораторних досліджень води р. Псел.



Фахівці КП «Міськводоканал» не виявили перевищень гранично-допустимих концентрацій скиду до водоприймача у результаті проведення лабораторних досліджень води р. Псел.

Мова йдеться про недостовірну інформацію, поширену у соціальних мережах, щодо забруднення водойми неочищеними стічними водами, скинутими з міських очисних споруд.

Так, спеціалістами хімічної лабораторії комунального підприємства того ж дня було взято відбір проб води, які скидаються станцією очисних споруд у річку Псел.

«Тоді я особисто виїхав до очисних споруд та переконався, що поверхня водойми була чистою, оскільки жодних аварійних, позаштатних ситуацій у роботі станції очистки, які призвели б до скиду неочищених стічних вод не було. Разом із тим, наша станція здійснює стабільне та цілодобове очищення та знезараження зворотних вод очисних споруд. Навіть в умовах підвищеного навантаження під час карантину робота станції збою не дає, а персонал станції суворо дотримується технологічного процесу та усіх санітарних рекомендацій», – наголосив директор КП «Міськводоканал» Анатолій Сагач.

Принагідно керівник зауважив, що комунальним підприємством вживаються усі можливі заходи, направлені на зменшення концентрації шкідливих речовин у зворотних стічних водах. Зокрема, розроблено та застосовується метод індукованої активації активного мулу (хімічного мутагенезу) на міських очисних спорудах, який підвищує ефективність очищення стічних вод від сполук азоту та фосфатів, а також продовжується робота щодо його вдосконалення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: