Завантаження ...

На Сумщині поліцейські розшукують псевдобанкіра, який спустошив чужий банківський рахунок

Правоохоронці встановили: довірлива жінка необачно повідомила шахраю конфіденційну інформацію по своїй банківській картці, і в результаті втратила 20 тисяч гривень.



Правоохоронці встановили: довірлива жінка необачно повідомила шахраю конфіденційну інформацію по своїй банківській картці, і в результаті втратила 20 тисяч гривень.

З заявою про злочин до Недригайлівського відділення поліції звернулася 53-річна місцева жителька. Вона розповіла, що їй зателефонував невідомий чоловік та, представившись працівником банку, «попередив», що в результаті програмного збою в їх комп’ютерній мережі, її банківські картки можуть бути заблоковані. Тож, аби уникнути проблем та виправити ситуацію, порадив жінці надати йому додаткові данні. Після того, як вона розповіла «банківському працівнику» потрібну йому конфіденційну інформацію, зв'язок перервався. А вже через півгодини з’ясувалось, що з карткового рахунку жительки райцентру зникло 20 000 гривень.

Зрозумівши, що стала жертвою афериста, жінка викликала поліцію.

Поліцейські знову застерігають громадян від вчинення ними необдуманих кроків під час ведення телефонних розмов з незнайомими людьми. Знайте: справжній банківський працівник ніколи не буде випитувати конфіденційну інформацію стосовно карток чи банківських рахунків. Якщо телефонний співрозмовник переймається долею ваших грошей на ваших же рахунках, - то ви стовідсотково говорите з шахраєм. Тож необхідно опанувати себе та відразу перервати розмову, поклавши слухавку телефона, і сповістити до поліції про спробу шахрайства. Завжди пам’ятайте: ваша безпека - у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: