Завантаження ...

На Сумщині прикордонники виявили особу, яка порушила карантинні зобов’язання

Учора в пункті пропуску «Юнаківка» прикордонники Сумського загону виявили громадянина Росії, який порушив карантинні зобов’язання.



Державна прикордонна служба України продовжує виконання заходів щодо недопущення поширення COVID-19 на територію України.

Учора в пункті пропуску «Юнаківка» прикордонники Сумського загону виявили громадянина Росії, який порушив карантинні зобов’язання. Чоловік, який має посвідку на постійне проживання на території України, виїжджав до РФ автомобілем марки «Mercedes-Benz».

Під час проходження прикордонного контролю правоохоронці встановили, що чоловік на минулому тижні під час перетинання державного кордону в цьому ж пункті пропуску надав інформовану згоду на перебування у самоізоляції з метою дотримання протиепідемічних та/або профілактичних заходів протягом 14 діб. Але взятого на себе зобов’язання не дотримався.

Про виявлене правопорушення прикордонники повідомили працівників Національної поліції, які склали на правопорушника адміністративні матеріали за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Подальшу долю громадянина вирішить суд.

Нагадуємо, що за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тис. грн.

Звертаємося до громадян із проханням залишатися вдома аби зменшити передачу інфекції і врятувати життя людей.

Підготував Роман Ткач (Сумський прикордонний загін)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: