Завантаження ...

На Сумщині упродовж доби рятувальники двічі приборкували пожежі гаражів

24 лютого о 12:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння гаража в с. Довга Лука, Липоводолинського району.



24 лютого о 12:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння гаража в с. Довга Лука, Липоводолинського району. Пожежу виявили, коли вогонь вже виривався з-під воріт споруди.

На гасіння направили відділення чергового караулу 17-ї державної пожежно-рятувальної частини, якому довелося подолати відстань в 15 км від райцентру. Як було встановлено, вогонь охопив по всій площі гараж з легковиком «ЗАЗ-1102» в середині. На відстані лише 1,5 м від осередку горіння знаходився мікроавтобус «Peugeot-J5», який не можливо було евакуювати, оскільки його шасі трималося на підпорах. Також існувала загроза перекидання полум'я на розташовані поруч 2 господарчі споруди.

Силами 4 чоловік на одній одиниці техніки о 13:30 вогнеборці відвернули небезпеку від мікроавтобуса та сараїв і локалізували пожежу. О 14:05 загоряння приборкали.

А о 20:27 рятувальники були викликані у с. Велика Берізка, Середино-Будського району, де вогонь спалахнув у дерев'яному гаражі. Господар встиг вчасно евакуювати легковик зі споруди. У цей час, подолавши відстань у 18 км, на місце виклику прибуло відділення 21-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру.

Ситуацію ускладнювала щільна забудова, що погрожувало житловому будинку та 2 господарчим спорудам, які як і гараж були дерев'яні. На гасіння також залучили добровільну пожежну команду агропідприємства із с. Жихове.

Для забезпечення безперебійної подачі води в осередок горіння автоцистерни довелось направляти для дозаправки від річки, яка знаходилась в 3 км від місця пожежі.

О 21:10 спільними зусиллями рятувальникам та сільським вогнеборцям вдалося локалізувати пожежу, тим самим запобігши загорянню будинку та сараїв. О 22:16 загоряння повністю ліквідували.

Всього на гасіння даної пожежі було залучено 4 чоловіки особового складу та одна одиниця техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 працівника та одна одиниця техніки від добровільної пожежної команди.

За попередніми висновками фахівців, припустимою причиною загоряння стало коротке замикання електромережі у першому випадку автомобіля «ЗАЗ», а у другому - гаража.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: