Завантаження ...

На Сумщині рятувальники провели демеркуризацію приміщення

23 лютого о 20.30 до Міжрегіонального центру швидкого реагування надійшло повідомленням про те, що розбився ртутний медичний термометр, внаслідок чого стався розлив ртуті в кімнаті по вулиці Римаренків міста Ромни.



23 лютого о 20.30 до Міжрегіонального центру швидкого реагування надійшло повідомленням про те, що розбився ртутний медичний термометр, внаслідок чого стався розлив ртуті в кімнаті по вулиці Римаренків міста Ромни. Через розлив небезпечної речовини господарі звернулися за допомогою до рятувальників. На місце виклику виїхали фахівці частини радіаційного, хімічного та біологічного захисту МЦШР ДСНС України.

Як з’ясувалося, вимірювальний прилад був розбитий в одній із кімнат, через що стався витік небезпечної речовини. Рятувальники зібрали отруйний метал та провели демеркуризацію помешкання.

Пам’ятайте! Ртуть - отруйна речовина. Вдихання пару, безпосередній контакт цієї речовини зі шкірою й особистими речами дуже небезпечні. У жодному разі не викидайте прилади зі ртуттю у сміттєві баки - це несе загрозу довкіллю та іншим громадянам. Не дозволяйте дітям гратися з медичними термометрами. Якщо ви виявили розлиту ртуть, необхідно огородити місце розливу та повідомити фахівців Служби порятунку за номером «101».

Міжрегіональний центр швидкого реагування ДСНС України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: