Завантаження ...

На Сумщині поліція затримала керівника державного підприємства на хабарі

У п’ятницю, 21 лютого, оперативники Управління стратегічних розслідувань в Сумській області, слідчі слідчого управління поліції області затримали посадовця під час одержання неправомірної вигоди.



У п’ятницю, 21 лютого, оперативники Управління стратегічних розслідувань в Сумській області, слідчі слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Сумського гарнізону затримали посадовця під час одержання неправомірної вигоди.

Працівники обласного управління стратегічних розслідувань продовжують заходи з викриття корупційних схем, організованих посадовими особами державних установ. За результатами їх проведення було викрито злочинну діяльність керівника державного підприємства. За вирішення питань, що входять до сфери його компетенції, вимагав від громадянина неправомірну вигоду.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження, у межах якого оперативники, слідчі та військові прокурори задокументували факт вимагання з громадянина 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди. За ці кошти посадовець обіцяв сприяти у безперешкодному укладенні договору оренди приміщень, що перебувають в управлінні підприємства.

Під час одержання визначеної керівником суми його було затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Гроші, одержані у якості неправомірної вигоди, були виявлені під час проведення санкціонованого обшуку у службовому кабінеті посадовця.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та в подальшому обрання запобіжного заходу.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: