Завантаження ...

На Сумщині шахраї обібрали літню жінку майже на 52 тисячі гривень

В поліції по даному факту розпочали кримінальне провадження і вживають заходів щодо розшуку афериста та його спільника.



В поліції по даному факту розпочали кримінальне провадження і вживають заходів щодо розшуку афериста та його спільника.

До Охтирського відділу поліції з заявою про шахрайство звернулась 82-річна місцева жителька. Вона розповіла, що напередодні на її стаціонарний телефон подзвонив чоловік, який назвався лікарем-ортопедом місцевої лікарні. Він повідомив, що її син потрапив в аварію, тож на його лікування потрібно 9000 доларів США, які потрібно віддати його помічнику.

«Старенька погодилась, але зазначила, що всієї суми немає. Чоловіку, який прийшов до неї додому вона віддала 1100 доларів США та 25 тисяч гривень, - говорить Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції, - Зателефонувати сину здогадалась лише ввечорі. Історія з аварією виявилась вигадкою. Жінка зрозуміла, що її просто одурили».

По даному факту слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та ведуть пошуки зловмисника.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян: не довіряйте незнайомим телефонним співрозмовникам і ретельно перевіряйте отриману інформацію.

В жодному випадку не слід переказувати гроші на чужі рахунки, називати свою адресу, куди можуть приїхати сумнівні люди, щоб забрати кошти. І пам’ятайте, що зловмисники користуються вашим розгубленим емоційним станом виключно у власних цілях. Бережіть себе та своє майно!

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: