Завантаження ...

Поліцейські Путивльщини розкрили крадіжку монастирського майна

Як встановили правоохоронці, акумуляторну батарею та зарядний пристрій з трактора, що належав Мовчанському жіночому монастирю, поцупив 33-річний житель районного центру.



Як встановили правоохоронці, акумуляторну батарею та зарядний пристрій з трактора, що належав Мовчанському жіночому монастирю, поцупив 33-річний житель районного центру.

Оперативники отримали інформацію, що цей чоловік начебто причетний до кількох крадіжок, скоєних у місті та районі. Відтак, слідчі провели обшук за місцем його мешкання, а самого молодика допитали з використанням поліграфу.

І з‘ясували, що саме він два роки тому викрав майно, котре належить місцевій жіночій обителі. Збиток, завданий монастирю, сягає більш ніж 5 тисяч гривень.

«Зізнався підозрюваний лише після допиту на поліграфі, - коментує Олександр Торчицький, начальник Путивльського відділення поліції. – Виправдовується, що до крадіжки його підштовхнуло безгрошів‘я. Розповів, як будучи у господарському дворі монастиря, зацікавився трактором. Впевнившись, що його ніхто не бачить, тихцем від’єднав клеми акумулятора та викрав його разом із зарядним пристроєм. Спочатку сховав «здобич» неподалік у покинутому приміщенні, а згодом переніс додому».

В рамках вже відкритого за ч.1 ст.185 (Крадіжка) КК України кримінального провадження слідчі акумуляторну батарею у чоловіка вилучили. Що стосується зарядного пристрою, то його зловмисник встиг продати за 300 гривен.

Тепер путивлянину доведеться не тільки відшкодувати збитки, а й постати перед судом. За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: