Завантаження ...

На Сумщині правоохоронці викрили чергового любителя наркотичного дурману

Чоловік всіляко перешкоджав правоохоронцям потрапити до власної оселі, навіть намагався знищити дозвіл на проведення обшуку. І не дарма.



Чоловік всіляко перешкоджав правоохоронцям потрапити до власної оселі, навіть намагався знищити дозвіл на проведення обшуку. І не дарма. В його квартирі виявили метадон, канабіс, а також насіння нарковмісних рослин, які були розфасовані у поліетиленові пакети з написами року збору та одурманюючими властивостями.

У поле зору оперативників 39-річний правопорушник потрапив за підозрою у причетності до майнових злочинів, скоєних у районному центрі. Аби перевірити цю інформацію, поліцейські завітали до нього із санкціонованим обшуком. Чоловік занервував і навіть намагався порвати дозвіл на проведення обшуку. Хвилювався недарма. В його квартирі крадених речей не виявили, натомість знайшли ємності з метадоном, пакети з канабісом та пристрої для його паління, шприци з прозорою рідиною.

З’ясувалось, що свого часу він притягувався до кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків. Тож, маючи кримінальний досвід, поводився доволі хитро, намагався приховати сліди своєї протизаконної діяльності.

«Оскільки стосунки із сусідами у нього залишилися неприязними, то він переїхав зі свого помешкання в орендовану квартиру в сусідньому під’їзді. Відтак, під час обшуку намагався переконати працівників поліції, що помешкання не його. А отже і все, що знаходиться у ньому – теж не його. В подальшому зізнався: метадон зберігав для себе, бо знаходиться на програмі замісної терапії при лікуванні від наркотичної залежності. А канабіс знайшов у лісосмузі на околиці міста, - коментує Сергій Породько, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Конотопського відділу поліції. - Викликав здивування і той факт, що знайдене нами насіння канабісу він розфасував у поліетиленові пакети, з написами року збору та одурманюючими властивостями. Очевидно, що правопорушник планував у подальшому насіння посіяти та виростити власний урожай дурман-зілля».

Все виявлене під час обшуку вилучено та направлено на експертне дослідження. По даному факту відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: