Завантаження ...

На Сумщині судитимуть трьох осіб, які напали на таксиста і заволоділи його автівкою

Шосткинською місцевою прокуратурою затверджено та 23 січня 2020 року направлено до суду обвинувальний стосовно трьох осіб, які скоїли розбійний напад на таксиста та викрали його авто.



Шосткинською місцевою прокуратурою затверджено та 23 січня 2020 року направлено до суду обвинувальний стосовно трьох осіб, які скоїли розбійний напад на таксиста та викрали його авто.

Мова йде про подію, що сталась 28 листопада 2019 року в м. Шостка. Компанія з трьох місцевих близько 17.00 викликали таксі. Кінцеве місце призначення вони зазначили смт Вороніж Шосткинського району.

Виїхавши на околицю міста, пасажир із заднього сидіння завдав водію удар ножем. Вочевидь хотів поцілити в шию, а зачепив вухо. Швидко зорієнтувавшись, водій схопився за лезо голою рукою, і таким чином попередив наступні удари. Поки тривала боротьба з нападниками, таксист встиг по рації подати диспетчеру сигнал «тривога».

Нападники пересадили водія на заднє сидіння, один із них сів за кермо, аби якнайшвидше втекти. Доки намагався зрушити з місця, колеги пораненого водія з’їхались на тривожний сигнал та затримали нападників. Трьох осіб, які перебували у стані алкогольного сп’яніння, доставили в поліцію.

Як розповів прокурор Шосткинської місцевої прокуратури В’ячеслав Шкатула, серед затриманих – 28-річний п’ять разів судимий за крадіжки та грабіж молодик, який лише 15 листопада 2019 року звільнився з місць позбавлення волі, 23-річна тричі засуджена за хуліганство і шахрайство дівчина та 35-річний чоловік, у якого судимість погашена.

Дії трьох обвинувачених кваліфіковано за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою групою осіб) та ч. 3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення. На вирок суду вони чекають за гратами.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: