Завантаження ...

Сумська поліція розкрила тяжкий злочин піврічної давнини

Влітку минулого року на жителя обласного центру був скоєний розбійний напад. Заходи, спрямовані на розшук зловмисника, тривали майже півроку.



Влітку минулого року на жителя обласного центру був скоєний розбійний напад. Заходи, спрямовані на розшук зловмисника, тривали майже півроку. Поліцейські вирахували нападника через відібраний у потерпілого мобільний. Наразі підозрюваний затриманий і знаходиться під вартою.

Наприкінці липня до поліції звернувся 32-річний сумчанин та повідомив, що став жертвою нападу. Близько першої ночі у центральному міському парку на нього напав невідомий юнак і відібрав дорогий сенсорний телефон, наручний годинник, срібний ланцюжок, банківську картку та ключі від квартири.

Поліція по даному факту відкрила кримінальне провадження, в рамках якого розпочала розшукові заходи, спрямовані на пошук зловмисника. Викрили останнього завдяки мобільному телефону потерпілого - викрадений смартфон «засвітився» у Києві. Поліцейські, знайшли нового власника, вилучили апарат та дізналися, хто й коли привіз його з Сум.

Зловмисником, який зважився на розбійний напад, виявився 19-річний житель обласного центру. Юнак раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки з автомобілів, і, на момент скоєння чергового злочину знаходився під судом. Сьогодні йому суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: