Завантаження ...

На Сумщині поліція розшукує псевдо-соцпрацівниць, які обікрали будинок пенсіонерки

Запропонувавши старенькій соціальну допомогу продуктами харчування, зловмисниці обманом проникли до житла та викрали звідти 600 гривень.



Запропонувавши старенькій соціальну допомогу продуктами харчування, зловмисниці обманом проникли до житла та викрали звідти 600 гривень. На пошук підозрюваних зорієнтований особовий склад поліції Шостки.

За словами 82-річної жительки селища Вороніж Шосткинського району, вдень до її будинки прийшли дві невідомі жінки, які назвались соціальними працівницями. Вони віддали господині пакет з макаронами і горохом, нібито допомога від держави та завели розмову з нею.

«Зловмисниці під різними приводами намагались дізнатися, де пенсіонерка зберігає заощадження, - коментує Сергій Коверсун, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шосткинського відділу поліції. – Спочатку вони попросили повкернути 10 гривень, які вони з особистої кишені витратили на пакет їй. Потім розповіли, що принесли їй добавку до пенсії, але їм потрібна здача - 50 гривень. Врешті-решт, попросили показати купюру з її заощаджень, щоб визначити, якого вона зразка. Потерпіла піддалась на їх провокацію та взяла з криївки гроші, тим самим показавши її місце знаходження».

Спілкуючись в подальшому з господинею, жінки порекомендували їй одразу написати заяву про надання соціальної допомоги. І поки одна з «добродійок» диктувала текст для написання, інша оглядала будинок.

Після того як гості пішли, старенька виявила зникнення частини своїх заощаджень.

За фактом крадіжки в поліції відкрили кримінальне провадження, в рамках якого встановлюються особи зловмисниць.

Правоохоронці радять громадянам не довіряти незнайомцям, ким би вони не називались: поліцейськими, лікарями, адвокатами, соцпрацівниками, співробітниками банку чи ще кимось. І ретельно перевіряти отриману інформацію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: