Завантаження ...

За пропозицію хабара поліцейським двом жителям Сумщини загрожує кримінальна відповідальність

Жителі Білопільського та Роменського районів можуть отримати покарання у вигляді обмеження волі на строк до чотирьох років.



Жителі Білопільського та Роменського районів можуть отримати покарання у вигляді обмеження волі на строк до чотирьох років.

Так, на Білопільщині поліцейські зупинили авто, водій якого знаходився у стані алкогольного сп'яніння. Наступного дня водій прийшов до місцевого відділення поліції та спробував вирішити питання про не притягнення його до відповідальності за 5000 гривень.

А ось на Роменщині в одному з супермаркетів міста чоловік вдарив пляшкою з вином охоронця та кинуся навтьоки. Вже за кілька годин працівники сектору реагування патрульної поліції його знайшли та доставили до відділу. Аби уникнути покарання той запропонував правоохоронцям 200 доларів.

В обох випадках поліцейські від грошей відмовились, а ось порушникам тепер загрожує не тільки адміністративна , а й кримінальна відповідальність . Наразі дані факти внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», санкція якої передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: