Завантаження ...

На Сумщині на Богоявлення урочище «Образ» відвідали тисячі паломників

У Навечір'я Богоявлення, суботу, 18 січня, та свято Хрещення Господнього неділю, 19 січня, відроджене лісівниками урочище «Образ», що знаходиться у лісовому масиві Велико-Бобрицького лісництва



У Навечір'я Богоявлення, суботу, 18 січня, та свято Хрещення Господнього неділю, 19 січня, відроджене лісівниками урочище «Образ», що знаходиться у лісовому масиві Велико-Бобрицького лісництва Краснопільського лісгоспу, відвідали тисячі прочан.

Джерельна свіжість води, аромат лісового повітря та церковні пісне співи, які лунають над лісом, створюють атмосферу особливого затишку і не залишають нікого байдужим. Хто побував в Образі хоча б одного разу – обов'язково туди повертається.

«Для багатьох відвідування Образу стало постійною доброю сімейною традицією, і не лише у великі свята. У свято ж Хрещення Господнього в урочищі завжди особливо людно. Приходять і місцеві, приїздить і багато паломників з різних куточків області», - говорить настоятель Свято-Миколаївської каплиці, що в урочищі, протоієрей Роман Кулішов.

У образівських колодязі та купелі освячення Великої Агіасми відбувалось обидва дні. І охочих зануритись у цілющу хрещенську воду обидва дні була численна кількість. Дорослі, і зовсім юні приймали на себе Господню благодать з величезною радістю. Отець Роман рясно окропляв всіх святою водою, розповідав прибулим про свято Богоявлення та історію урочища.

Тим, хто не дістався до Образу саме у свято Хрещення, хвилюватися не варто. За умови проїзної дороги полем, урочище радо зустрічає своїх відвідувачів будь-якої пори року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: