Завантаження ...

Сумській біатлоніст в топ-10 на кубку IBU

Перед стартом чоловічого спринту на п'ятому етапі Кубка IBU, організатори в словацькому Брезно-Осрблі зіткнулися з проблемою при підготовці траси через відсутність снігу.



Перед стартом чоловічого спринту на п'ятому етапі Кубка IBU, організатори в словацькому Брезно-Осрблі зіткнулися з проблемою при підготовці траси через відсутність снігу.

Тому, як і тиждень тому їх колеги з Оберхофа, змушені були відправити спортсменів на чотири кола по 2,5 кілометра. Таким чином, перед стійкою біатлоністи долали незвично довгу дистанцію, що ускладнювало роботу на другому рубежі.

Однак такий формат дуже непогано підійшов як мінімум двом нашим біатлоністам. Уродженець Сумщини Руслан Ткаленко провів свою найкращу гонку за три останні сезони! Показавши результат в десятці кращих за чистим ходом, він навіть з одним промахом зумів фінішувати шостим, поступившись часу переможця трохи більше півхвилини!

Дуже непогано проявив себе в спринті ще один уродженець Сумщини Андрій Доценко, що став після сьогоднішньої гонки кращим з українців в загальному заліку Кубка IBU. У пасиві у нього промах в лежанні, але навіть з колом штрафу наш спортсмен фінішував на високій 12-й позиції. При цьому три місця Андрію вдалося відіграти за рахунок швидкості на останньому колі. У загальному заліку він також 12-й.

З кубовими очками спринт закінчив і Віталій Труш, який по одному разу заходив на штрафне коло після кожного з рубежів і в підсумку виявився 36-м. Руслану Бригадиру в його першому сезоні на дорослому рівні все ще бракує швидкості, і з одним промахом він не без зусиль зумів зачепитися за групу учасників гонки переслідування - 53-й.

А ось для Тараса Лесюка триває боротьба з незадовільними результатами в поточному сезоні. Цією гонкою Тарас також не може бути задоволений - лише 50% точності на вогневих рубежах і 72-е місце на фініші.

Трійка призерів гонки також не обійшлася без неточностей в стрільбі - у кожного з лідерів було по одному промаху, а швидкісні якості сьогодні вивели на перше місце росіянина Семена Сучілова, який випередив дует норвежців Сиверта Гутторма Бакка і Ендре Стрёмсхейма. Втім, 10-секундна різниця дозволяє сподіватися на цікаву боротьбу в персьюті.

Як загострюється боротьба і в загальному заліку Кубка IBU. Лідер Філіп Навратіл був відряджений німецькою командою на Кубок світу і поступився першим рядком своєму партнеру по збірній Лукасу Фратцшеру. Андрій Доценко йде 12-м.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: