Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль інспектує зимувальні ями

З метою дослідження процесу життєдіяльності водних біоресурсів в зимовий період спеціалісти Сумського рибоохоронного патруля спільно з рятувально-водолазною службою, проводять інспектування зимувальних ям області.



З метою дослідження процесу життєдіяльності водних біоресурсів в зимовий період спеціалісти Сумського рибоохоронного патруля спільно з рятувально-водолазною службою, з якими підписаний План спільних заходів на 2020 рік, проводять інспектування зимувальних ям області.

Зимувальна яма – це місце масової скупченості риб у заглиблених ділянках річок, де практично відсутня течія в осінньо-зимовий період. По Сумській області налічується 30 зимувальних ям. Із затвердженим переліком можна ознайомитись на інтерактивній карті, яка розміщена на офіційному веб-сайті Управління.

«Спостереження за зимівлею риби проводилось за допомогою приладу для вимірювання глибини та виявлення об'єктів, які знаходяться у воді – ехолота. У всіх зимувальних ямах відмічається значне скупчення водних біоресурсів. В цей період у риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту, тощо.

Нагадую, триває заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах з 1 листопада 2019 року до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2020 року.

Тому хочу ще раз попередити всіх рибалок-любителів дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. В разі виявлення порушень особи будуть притягнуті до відповідальності відповідно до норм діючого законодавства» - зазначив керівник рибоохоронного патруля Олександр Непочатов.

Для контролю за вмістом розчиненого кисню у водних об’єктах відібрані та передані проби води до відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Сумській області.

Сумський рибоохоронний патруль закликає рибалок-любителів дотримуватися встановлених вимог правил рибальства і з повагою ставитись до природи. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» (096) 838-25-70 або (0542) 77-90-13.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: