Завантаження ...

Поліцейські Сумщини радять як вберегти свій мототранспорт від крадіїв

Більшість крадіжок двоколісного транспорту скоюється з вини самих власників мопедів, скутерів та мотоциклів, що часто-густо полишають своїх «коників» у загальнодоступних місцях без нагляду.



Більшість крадіжок двоколісного транспорту скоюється з вини самих власників мопедів, скутерів та мотоциклів, що часто-густо полишають своїх «коників» у загальнодоступних місцях без нагляду. Поліція знову нагадує громадянам кілька правил охорони та зберігання свого майна.

Днями до Глухівського відділу поліції звернулися троє місцевих жителів з заявами про угони транспортних засобів. У 44-річного чоловіка був викрадений картинг, у 37-річного молодика – моторолер, у ще одного 44-річного глухівчанина – мопед.

Наразі по кожному з цих фактів відкриті кримінальні провадження за ознаками ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом), в рамках яких поліція проводить відповідні перевірки.

Правоохоронці закликають громадян не полишати своє майно без нагляду у загальнодоступних місцях. Також не слід зберігати ролери у приміщеннях, що не зачиняються, або де двері не оснащені міцними запірними пристроями. І навіть якщо ваш «залізний коник» зберігається у добре обладнаному гаражі, необхідно хоча б раз на тиждень перевіряти і цілісність замків, і приміщення, і самого транспортного засобу. Будучи в дорозі, якщо виникла необхідність припаркуватися – скористайтеся протиугінними засобами або послугами охороняємих стоянок. Не залишайте ключі у замках запалювання, не зберігайте технічну документацію на транспорт під сидінням. Біля кожного скутера чи мопеда по охоронцю не поставиш, а краще самого господаря ніхто не потурбується про збереження його майна. Тож будьте розважливі, і тоді вам не доведеться потерпати від злочинних посягань.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: