Завантаження ...

Затриманий на Сумщині молодик виявився крадієм «зі стажем»

Чоловік був затриманий під час спроби проникнення до чужого житла. Поліцейські з‘ясували, що він вже має судимості за вчинення майнових злочинів.

Чоловік був затриманий під час спроби проникнення до чужого житла. Поліцейські з‘ясували, що він вже має судимості за вчинення майнових злочинів. Цього разу конотопські оперативники викрили його у скоєнні ще двох квартирних крадіжок.



Нагадаємо, що минулої суботи, отримавши повідомлення про шум у під’їзді, працівники сектору реагування патрульної поліції «на гарячому» затримали 29-річного чоловіка, який намагався проникнути до чужої квартири. Тоді його дії працівниками поліції кваліфікувались відповідно до ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканості житла).

Перевіряючи його на причетність до скоєння аналогічних злочинів, розшуковці з’ясували, що молодик вчинив щонайменше ще дві крадіжки з квартир конотопчан. Сам молодий чоловік спочатку заперечував свою причетність, та коли правоохоронці під час огляду його житла виявили там раніше викрадені речі, - змушений був зізнатися у скоєному.

Поліцейським він розповів, що обирав квартири переважно на першому поверсі багатоповерхівок, куди простіше дістатися. До приміщення потрапляв шляхом віджиму металопластикових вікон. Для цього він мав у своєму «арсеналі» лом та господарські рукавички. З квартир виноси усе, що мало хоч найменшу цінність. Серед викрадених речей - ноутбук, колонки та інші аксесуари до комп’ютерної техніки, електрочайники, а також посуд та столові прибори..

«Частину речей підозрюваний встиг збути, а гроші - витратити на свої потреби. Частину чужого майна він залишив для власного вжитку, - коментує ситуацію Сергій Породько, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Конотопського відділу поліції. – Нашим працівникам молодик пояснив, що пішов на крадіжки через брак грошей, мовляв, йому потрібно оплачувати квартиру та утримувати родину. Однак ці мотиви не можуть слугувати виправданням вчиненим злочинам, тож тепер йому доведеться відповідати перед Законом».

Наразі затриманому вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: