Завантаження ...

Поліція Сумщини встановлює особу шахрая, що обдурив жительку Глухова

Майже шість тисяч гривень втратила довірлива жінка, повідомивши псевдо-оператору мобільного зв’язку запитувану ним інформацію. Поліція відкрила кримінальне провадження та розшукує афериста.



Майже шість тисяч гривень втратила довірлива жінка, повідомивши псевдо-оператору мобільного зв’язку запитувану ним інформацію. Поліція відкрила кримінальне провадження та розшукує афериста.

До Глухівського відділу поліції звернулась 31-річна жінка, яка повідомила, що стала жертвою шахрайства. Як з‘ясували працівники поліції, до неї зателефонував невідомий, представився оператором мобільного зв‘язку, і попередив, що номер її мобільного незабаром буде заблокований. Аби уникнути цього, зауважив співрозмовник, їй необхідно повідомити йому номери трьох останніх абонентів, кому вона телефонувала. Жінка повірила незнайомцю, і повідомила всю запитувану ним інформацію. А за деякий час на її телефон надійшло смс-повідомлення про… погодження кредиту. Правоохоронці встановили: шахрай, скориставшись особистими даними жінки, оформив не один, а три кредити на її ім‘я у різних інтеренет-банках. Загальний збиток, спричинений діями афериста, складає майже шість тисяч гривень.

В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, та встановлюють місцезнаходження та особу зловмисника.

Правоохоронці знову застерігають громадян від зайвої довірливості та необережності. І нагадують: будь-яку інформацію, отриману від незнайомих чи малознайомих людей, слід ретельно перевіряти. В даному випадку громадянці, ледве вона почула про можливе блокування номеру телефону, потрібно було покласти слухавку та звернутися на «гарячу лінію» свого мобільного оператора і перевірити, чи й справді можлива така ситуація.

Поліцейські нагадують: маючи дані вашої sim-картки та знаючи про останні зроблені з неї дзвінки, шахраї дізнаються всю можливу інформацію про вас, і можуть скористатися цими знаннями у своїх цілях – взяти позику, оформити дороговартісну покупку тощо. Тож будьте уважними, і тоді вам не доведеться стати жертвою злочину.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: