Завантаження ...

Сумські біатлоністи стартували в юніорському кубку IBU

Старт офіційного міжнародного сезону для юніорів в цьому сезоні прийняла словенська Поклюка, де 12 грудня індивідуальними гонками почався перший етап Юніорського кубка IBU.



Старт офіційного міжнародного сезону для юніорів в цьому сезоні прийняла словенська Поклюка, де 12 грудня індивідуальними гонками почався перший етап Юніорського кубка IBU.

На жаль, приводів для оптимізму українським уболівальникам гонка юніорок дала небагато. Лише на першій відсіченні результат українки був високо - коли Анастасія Рассказова показала третій розгін серед усіх стартували дівчат. Але потім і у Насті, і у інших наших юніорок виявилися проблеми зі стрільбою, які не дозволили поборотися за подіум. Рассказова в підсумку залишилася кращою з українок, з двома 45-секундними штрафами фінішувавши на дев'ятій позиції.

Кращим снайпером в української збірної стала Юлія Городна. Вона стала однією з усього лише трьох учасниць (з 107-ми стартували), що закрила всі двадцять мішеней, показавши при цьому кращу скорострільність в гонці! Але в швидкості 18-річної львів'янки поки складно боротися зі старшими і куди більш досвідченими суперницями, і чиста стрільба привела Юлю на 16-е підсумкове місце. Проте, це безсумнівний успіх для дівчини, яка дебютувала на міжнародному рівні в гонках юніорській категорії!

Кубкові очки заробили ще дві українки. У Оксани Москаленко трапився зрив на другому вогневому рубежі, де вона не закрила три мішені. З загальними чотирма штрафами наша спортсменка фінішувала 36-й. Сумчанка Оксана Коваленко показала куди більш якісну стрілянину, промахнувшись лише одного разу, але за швидкістю була менш конкурентоспроможною, закінчивши гонку на 39-му місці.

Трохи не вистачило для потрапляння в залікову зону Любові Кіпяченковой, у якій 42-й результат при чотирьох штрафи. Сумчанка Анастасія Дідоренка п'ять разів вистрілила повз ціль, і змушена задовольнятися 64-ю позицією. І зовсім не найліпшим чином гонка у Крістіни Дмитренко, яка, промахнувшись чотири рази, програла часу переможниці дев'ять з половиною хвилин і фінішувала 72-й.

А тієї самої переможницею стала німецька біатлоністка Ліза Марія шпарення, яка за рахунок більш точної стрільби (один промах проти двох) випередила якнайшвидшу сьогодні лижницю серед юніорок - Амі Басерга зі Швейцарії. На фініші дівчат розділили 23 секунди. Менш ніж в секунді позаду швейцарки, третє місце на подіумі завоювала італійська юніорка Беатріс Трабуккі - також одна з ідеальних снайперів в цій гонці. Цікаво, що третьою дівчиною без промахів стала ... австралійська біатлоністка Лука Міскін, у якій на фініші лише 80-й результат і більше десяти хвилин відставання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: