Завантаження ...

Прокуратура Сумщини наполягає на визнанні недійсними результатів торгів

Роменською місцевою прокуратурою встановлено, що комунальним підприємством Роменської міської ради проведено закупівлю модульної амбулаторії сімейного лікаря


Роменською місцевою прокуратурою встановлено, що комунальним підприємством Роменської міської ради проведено закупівлю модульної амбулаторії сімейного лікаря з відповідним обладнанням. На участь у процедурі свої пропозиції подали три приватні суб’єкти господарської діяльності.

У ході проведення закупівлі у вересні 2019 року переможцем визнано приватне акціонерне товариство з найдорожчою пропозицією на суму понад 1 млн 400 тис. грн. При цьому, пропозиції інших двох учасників були майже вдвічі дешевші.

У подальшому замовником укладено з переможцем договір про закупівлю за державні кошти модульної амбулаторії, а потім ще й додаткову угоду, якою внесені зміни до основного договору щодо здійснення попередньої оплати товару.

Водночас прокуратурою установлено грубі порушення вимог Закону «Про публічні закупівлі» в діях замовника щодо відхилення найдешевших тендерних пропозицій з формальних підстав, а саме невідповідності документації учасників формам деяких документів тендерної документації замовника.

Внаслідок укладення договору з найдорожчою пропозицією, держава втратила передбачену законом можливість економії бюджетних коштів, які могли бути спрямовані на інші напрямки соціально-економічної діяльності регіону.

Відтак керівником Роменської місцевої прокуратури до Господарського суду Сумської області пред’явлено позовну заяву в інтересах виконавчого комітету Роменської міської ради Сумської області до відповідачів – комунального підприємства Роменської міської ради, приватного акціонерного товариства про визнання недійсними результатів публічної закупівлі, договору про закупівлю модульної амбулаторії сімейного лікаря та додаткової угоди до нього.

На даний час судом за позовом відкрито провадження, справу призначено до судового розгляду.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: