Завантаження ...

Улітку на Сумщину планують приїхати волонтери-благодійники

Голова Сумської обласної ради Володимир Токар провів зустріч із президентом Всеукраїнської благодійної організації «Служіння» Русланом Тарасовим.



Голова Сумської обласної ради Володимир Токар провів зустріч із президентом Всеукраїнської благодійної організації «Служіння» Русланом Тарасовим.

Під час розмови були присутні заступник голови облради Тетяна Головко, заступник начальника управління майном Інна Козачок, представники обласних управлінь освіти, охорони здоров’я та соцзахисту. Обговорювалася можливість надання дієвої допомоги обласним інтернатним закладам та благодійної – малозабезпеченим громадянам.

Руслан Тарасов розповів, що їхня організація не є політичною чи релігійною. У рамках акцій, які проводяться ВБО «Служіння», до України приїздять волонтери з розвинених країн світу і надають безкоштовну допомогу за чотирма напрямками: медицина, освіта, соціальний захист та ремонтно-будівельні роботи.

Організація займається волонтерською діяльністю майже 10 років у всіх областях України. На Сумщині надавалася допомога у 2007 та 2012 роках у Глинську, що на Роменщині, у 2019 році – у Білопіллі.

Цього разу візит волонтерів до Конотопа планується на літо 2020 року.

Присутні обговорили можливі варіанти співробітництва. Є кілька закладів для дітей-сиріт, інвалідів, де допомога благодійників стане у нагоді.

Володимир Токар подякував Руслану Тарасову і його колегам. Бо і ремонтно-будівельні роботи в інтернатних закладах, і заняття з дітьми, і благодійна допомога малозабезпеченим громадянам, і можливі консультації лікарів будуть необхідними чи корисними.

Руслан Олександрович сказав, що планується приїзд майже 80 волонтерів. Він подякував голові обласної ради за оперативну зустріч і за допомогу у формуванні планів. Разом зі своїми колегами він відправився до Конотопа, аби вже на місці дізнатися про нагальні потреби закладів і визначити попередній обсяг робіт.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: