Завантаження ...

Жителі Сумщини добровільно здають зброю та боєприпаси до поліції

З початку проведення місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки, до органів поліції Сумської області звернулося вже понад півтора десятка громадян



З початку проведення місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки, до органів поліції Сумської області звернулося вже понад півтора десятка громадян, які добровільно принесли і видали правоохоронцям незареєстровану мисливську зброю, ножі, боєприпаси та порох.

До працівників Конотопського відділу поліції звернувся 34-річний місцевий житель та повідомив, що знайшов у лісі біля села Бочечки гладкоствольну мисливську рушницю 16-го калібру, яку нібито хтось загубив, і хотів би її добровільно видати поліції. Правоохоронці, прийняли від громадянина зброю та розпочали перевірку.

У Ямпільському районі, 47-річний житель села Шатрище добровільно передав поліції мисливську рушницю 16-го калібру ТОЗ-БМ. Як пояснив чоловік, зброю він знайшов на горищі покинутого будинку у своєму селі, куди він поліз «з цікавості».

Ще двоє мешканців Білопільського та Краснопільського районів здали до поліції 22 бойових патрони різних калібрів. Як стверджують чоловіки, боєприпаси вони теж знайшли у лісових насадженнях недалеко від своїх місць проживання.

Нагадуємо, що з 1 по 31 жовтня в Україні триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки. Правоохоронці радять громадянам, які мають у володінні незаконну вогнепальну зброю та боєприпаси до неї, не вступати в конфлікт з законом та здати такі предмети органам поліції.

Нагадуємо, що згідно з ч.3 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності.

Громадянам, які бажають добровільно видати поліції незаконну зброю чи боєприпаси, що у них зберігаються, радимо звертатися до найближчих відділів поліції.

Для жителів Сум, за адресою: м. Суми, вул. Охтирська, 14, кабінет № 14. Телефон - 66-77-47. Дозвільна система сектору превенції Сумського відділу поліції.

Для жителів Сумського району – м. Суми, вул. Степана Бандери, 11. Телефон - 050-307-99-50, 66-77-75, 66-73-90.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: