Завантаження ...

На Сумщині 18-річний хлопець обікрав та пограбував кількох чоловік

Своїми діями раніше судимий юнак завдав потерпілим збитків щонайменше на 12 тисяч гривен. Поліцейські вже довели його причетність до скоєння двох крадіжок та пограбування.



Своїми діями раніше судимий юнак завдав потерпілим збитків щонайменше на 12 тисяч гривен. Поліцейські вже довели його причетність до скоєння двох крадіжок та пограбування.

Орендуючі квартиру подобово, 18-річний шосткинець зламав замок до зачиненої власником другої кімнати та викрав звідти пилосос, обігрівач, електричні подовжувачі, набір посуду - на загальну суму понад 4 000 гривень. Викрадене він одразу продав, а гроші витратив на власні потреби.

Жертвою наступного його злочину став 17-річний знайомий. Зустрівши того у центрі міста, попросив у хлопця телефон, нібито для термінового дзвінка. Коли той йому відмовив – наніс удар і силою відібрав мобільний, якого одразу ж здав до ломбарду.

Втратив подібним чином свої цінні речі та заощадження з банківської картки і 35-річний шосткинець. Потерпілий вночі повертався додому та на кілька хвилин залишив на лавці біля свого під’їзду барсетку. Цим і скористався злодій: тихцем забрав з сумки мобільний телефон власника та банківську картку. За допомогою гаджета змінив пін-коди до картки та зняв з рахунку 4 000 гривень.

«Незважаючи на досить молодий вік, підозрюваний вже має кілька судимостей за майнові злочини, - розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – На шлях виправлення він так і не став, і навіть після того, як був звільнений з місць позбавлення волі, знову повернувся до свого злодійського «ремесла». Наразі наші співробітники перевіряють його на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень».

В поліції юнаку вже оголосили підозру про вчинення злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 та 3 ст. 185 «Крадіжка», ч. 2 ст. 186 «Грабіж» та ч. 1 ст. 357 «Викрадення документів». За скоєне йому загрожує від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: