Завантаження ...

Суми приєдналися до всепольського «Національного читання -2019»

7 вересня відбулося чергове засідання Сумського товариства польської культури, члени якого приєдналися до загальнопольської акції «Національне читання - 2019».



7 вересня відбулося чергове засідання Сумського товариства польської культури, члени якого приєдналися до загальнопольської акції «Національне читання - 2019».

У гостинній вітальні відділу літератури з мистецтва центральної бібліотеки ім. Т. Шевченка зібралися не лише члени товариства, а й поважні гості.

Це Генеральний консул Республіки Польща в Україні Януш Яблонський, координатор Регіонального представництва Консультативної місії ЄС у Харкові Роберт Жулкєвський та заступник міського голови Степан Пак.

«Національні читання» вже восьмий рік поспіль за ініціативи Президента Республіки Польща об’єднують представників діаспори – полонію - а таких налічується майже 20 мільйонів. Вони обирають твір якогось польського письменника, який у один й той же день читають по всьому світу. Цей захід має на меті популяризацію надбання польської літератури, зміцнення почуття самоідентифікації, а також сприяння культурі живого слово в його найкращих формах.

З восьми запропонованих для читання творів було обрано новелу основоположника польського критичного реалізму Болеслава Пруса «Катеринка».

Розпочав читання пан Януш Яблонський. Продовжили Іоланта Тобольска, викладачка польської мови на волонтерських засадах, та присутні члени товариства.

На згадку про зустріч зробили спільне фото та обмінялися подарунками.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: