Завантаження ...

На Сумщині лікарка відповідатиме за смерть пацієнтки

Сумською місцевою прокуратурою у вівторок, 13 серпня 2019 року, погоджено повідомлення про підозру лікарю акушер-гінекологу, яка є також завідуючою відділенням однієї з сумських лікарень



Сумською місцевою прокуратурою у вівторок, 13 серпня 2019 року, погоджено повідомлення про підозру лікарю акушер-гінекологу, яка є також завідуючою відділенням однієї з сумських лікарень, через неналежне виконання професійних обов’язків якої померла пацієнтка.

У ході слідства, проведеного слідчими Сумського відділу поліції, встановлено, що подія сталась 26 липня 2018 року. Районна лікарня направила 61-річну пацієнтку до сумської медичної установи після невдалої маніпуляції. Лікар акушер-гінеколог, яка оглядала пацієнтку, без будь-яких медичних показань до надання допомоги на амбулаторному етапі, не провівши повного обстеження, провела оперативне втручання, під час якого пошкодила внутрішні органи пацієнтки. Лише наступного дня було діагностовано ускладнення та жінку прооперували ще раз. Однак 1 серпня 2018 року пацієнтка померла.

Згідно висновку комісійної судово-медичної експертизи, смерть пацієнтки настала внаслідок травми органів черевної порожнини, перебіг яких ускладнився розвитком гострого фібринозно-гнійного перитоніту, інтоксикацією організму, поліорганної недостатності. Між оперативним втручанням в умовах денного стаціонару, несвоєчасно виконаним хірургічним втручанням та настанням смерті жінки вбачається прямий причинний зв'язок.

Дії лікаря акушер-гінеколога кваліфіковано за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, внаслідок несумлінного до них ставлення, які спричинили тяжкі наслідки для хворого) КК України. За скоєне їй загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: