Завантаження ...

На Сумщині черговий шахрай збагатився на довірливості літньої людини

Зловмисник видурив у 81-річного жителя Глухова 25 тисяч гривень заощаджень. Поліцейські ведуть пошуки зловмисника та закликають громадян не приставати на занадто заманливі пропозиції невідомих осіб.



Зловмисник видурив у 81-річного жителя Глухова 25 тисяч гривень заощаджень. Поліцейські ведуть пошуки зловмисника та закликають громадян не приставати на занадто заманливі пропозиції невідомих осіб.

До Глухівського відділу поліції з заявою про шахрайство звернувся місцевий житель. Правоохоронці встановили, що додому до літнього чоловіка завітав невідомий, який представився працівником пенсійного фонду, та в рамках так званої «грошової реформи» запропонував старенькому обміняти старі купюри на нові. І хоча дідусь чув зі ЗМІ про те, що обмін є не що інше, як обман, однак повірив переконливому та, як йому здалося, доброзичливому голосу гостя, і виніс з дому 25 тисяч гривень своїх заощаджень. Візитер гроші взяв і натомість віддав старенькому «нові купюри», після чого пішов геть. Трохи згодом, більш уважно розглянувши отримані «гроші», пенсіонер зрозумів, що віддав справжні гроші, а отримав сувенірні листівки з маркуванням 500 гривень на кожній. Одуреному глухівчанину нічого не залишалось іншого, як звернутись за допомогою в поліцію, де слідчі відразу відкрили кримінальне провадження за ч.1ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочали оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення особи зловмисника та повернення потерпілому втрачених заощаджень.

Правоохоронці знову застерігають громадян бути уважними та обачними, і не довіряти інформації з неофіційних джерел, тим паче, якщо про неї вам повідомляють невідомі особи, що називаються представниками державних структур. Обов’язково просіть у них пред’явити документи, які зазначають належність особи до тієї організації, працівниками якої вони представляються. Всю отриману інформацію необхідно перевіряти. Краще відмовитись від будь-яких пропозицій, що вам нав’язують незнайомці, й цим самим ви убезпечите себе та свої зберігання від шахрайських схем.

Поліція Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: