Завантаження ...

Майже вісім тисяч сумчан вакцинували від кору з початку року

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко під час апаратної наради проінформувала про стан захворюваності на кір у Сумах.



В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена Чумаченко під час апаратної наради проінформувала про стан захворюваності на кір у Сумах.

За її словами, випадки захворювання на кір у Сумах почали реєструвати з 3 квітня 2018 року. Загалом торік таких було 75, з них 16 – серед дітей. Серед хворих – 10 медичних працівників.

Як розповіла Олени Чумаченко, відділ охорони здоров’я постійно проводить оперативний моніторинг випадків захворювання на кір. В поточному році зареєстрували 64 випадки захворювання на кір, з них 52 – серед дорослих, 12 – серед дітей. Минулого тижня зафіксували три випадки захворювання на кір. Наразі п’ять дорослих перебувають на стаціонарному лікуванні в міській клінічній лікарні № 4.

Говорячи про щеплення від кору посадовиця повідомила, що всього на 2019 рік запланували вакцинацію 7234 дітей. Протягом трьох місяців провели 2311 щеплень дітей від кору. Дорослих з групи ризику щепили з початку року 5619 осіб. Триває співпраця з управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації щодо перерозподілу вакцин для щеплення дорослих з груп ризику.

«Активно проводиться вакцинація дитячого населення згідно з календарем щеплень, та груп професійного ризику (працівники закладів охорони здоров’я, освіти, органів внутрішніх справ, військові, студенти) та контактних осіб. Станом на 12 квітня вакциновано 5619 дорослих з груп ризику та 2311 дітей», – підкреслила в. о. начальника відділу охорони здоров’я.

Керівник профільного структурного підрозділу зазначила, що враховуючи випадки захворювання пацієнтки та персоналу обласного перинатального центру та з метою попередження розповсюдження інфекції, у лікувально-профілактичних закладах міста запровадили обов’язкову вакцинацію працівників, масковий режим та обмежувальні заходи щодо відвідувань хворих.

Крім того Олени Чумаченко додала, що в Сумах постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо своєчасної вакцинації як основного заходу профілактики на кір. Зокрема: індивідуальні бесіди та лекції для організованих колективів щодо профілактики кору; виступи із зазначеної тематики на телебаченні та радіо; публікації на Інформаційному порталі Сумської міської ради та сайті профільного відділу, в мережі Facebook, також у газетах та інтернет-виданнях опубліковано 30 статей та інформаційних повідомлень; проведено брифінг на тему «Щеплення проти кору – єдиний засіб надійної профілактики»; науково-практичну конференцію на тему: «Освіта і здоров'я»; семінар-навчання для заступників директорів шкіл з питань імунізації дітей від кору та щодо інших інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: