Завантаження ...

На Сумщині прокуратура вимагає повернути Кролевецький КХП у державну власність

Органами прокуратури Сумської області систематично вживаються заходи представницького характеру на захист державної власності.



Органами прокуратури Сумської області систематично вживаються заходи представницького характеру на захист державної власності.

Встановлено, що у 2016 році Кролевецький КХП, який не підлягав приватизації та мав залишитись у державній власності, в порушення вимог законодавства набув статус приватного майна. Однак до цього часу уповноважені державні органи не спромоглись відновити порушені права та законні інтереси держави на вказаний об’єкт.

«Ураховуючи викладене, з метою захисту інтересів держави прокуратурою області до господарського суду Сумської області пред’явлено позов в інтересах Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України до ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та виконавчого комітету Кролевецької міської ради про скасування державної реєстрації права приватної власності на цілісний майновий комплекс Кролевецького комбінату хлібопродуктів, вартістю понад 64 млн грн, визнання за державою права власності на вказаний об’єкт», – розповів начальник управління представництва інтересів держави в суді прокуратури області Олександр Рубан.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: