Завантаження ...

Китайський спецпосланець завершив свою місію поїздкою до Москви

Китайський спецпосланець завершив свою місію поїздкою до Москви фото

Спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей завершив свою місію поїздкою до Москви. В МЗС РФ він обговорив перспективи політичного врегулювання розв’язаної Росією війни. Про це повідомили в МЗС КНР, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Укрінформ.

За інформацією китайського зовнішньополітичного відомства, у Москві Лі Хуей "обмінявся думками щодо політичного врегулювання української кризи" з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим та його заступниками Андрієм Руденком і Михайлом Галузіним.

Під час переговорів Лі зазначив, що в питанні "української кризи" Китай завжди дотримувався цілей і принципів Статуту ООН, об’єктивної та справедливої ​​позиції і завжди твердо стояв на боці миру та діалогу.

 

"На основі документа "Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи" (так званий мирний план КНР з 12 пунктів. - Ред.) Китай готовий посилити обміни та діалог з усіма сторонами, включаючи Росію, і докласти зусиль для політичного врегулювання української кризи", - заявив китайський дипломат.

 

Зазначається, що російська сторона подякувала Китаю за сприяння мирному врегулюванню "кризи в Україні" й заявила, що "й надалі дотримуватиметься напрямку її політичного врегулювання та продовжить зміцнювати комунікацію і координацію з Китаєм".

Поїздкою до Москви 26 травня спецпредставник уряду Китаю Лі Хуей завершив свою десятиденну місію, під час якої він відвідав Київ, Варшаву, Париж, Берлін та зустрівся в Бельгії з представниками Євросоюзу й представив бачення Пекіном шляхів якнайшвидшого припинення війни в Україні. Водночас в усіх європейських столицях китайський дипломат отримав рішучу відповідь, що будь-які переговори можливі лише після повного виведення російських військ з території України та відновлення міжнародно визнаних кордонів України станом на 1991 рік. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: