Завантаження ...

Що відбувається на кордоні України з РФ

Що відбувається на кордоні України з РФ фото

Сьогодні, 22 травня, Telegram-канали повідомили про нібито новий рейд "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" на територію РФ. У мережі з'явилися відео з військовими, танками і навіть гелікоптером, хоча офіційних підтверджень ані з української, ані з російської сторони немає. РБК-Україна зібрало все, що відомо про ситуацію на даний момент.

Оновлено на 14:25

Російська сторона почала реагувати лише через кілька годин мовчання. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського району нібито зайшла "диверсійно-розвідувальна група".

 

"Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією та ФСБ вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника", - зазначив він.

 

Оновлено на 14:00

Легіон "Свобода Росії" повідомляє про те, що підрозділи нібито зайняли населений пункт Козинка (Бєлгородська область), а до Грайворона "заходять передові загони".

Ще один рейд?

Вранці у мережі з'явилося звернення бійців легіону "Свобода Росії", в якому вони анонсували "повернення додому".

 

"Жителі Росії! Ми - такі ж росіяни, як і ви. Нас відрізняє тільки те, що ми не хотіли більше виправдовувати дії злочинців при владі та взяли зброю, щоб відстояти нашу та вашу свободу. Але сьогодні всім настав час взяти відповідальність за своє майбутнє . Диктатурі Кремля настав час покласти край. Легіон повертається додому", - йдеться у підписі до опублікованого відео.

 

Також вони попросили жителів прикордонних районів не чинити спротив та не боятися, оскільки бійці не чіпають цивільних. Деталі мають з'явитися пізніше.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: