Завантаження ...

Вигнання росії з ООН

Вигнання росії з ООН фото

На сьогоднішній день здійснено юридичний аналіз матеріалів, відомостей, статей, законодавства та зібрано достатні фактичні дані, які свідчать про те, що рф ніколи не набувала статусу учасника ООН у відповідності до чинного Статуту, процедурних правил Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки ООН.

Достеменно відомо, що в Секретаріаті та Генеральній Асамблеї ООН відсутні документальні матеріали, які підтверджують законність знаходження російської делегації у складі ООН. Єдине, що є в ООН - це лист підписаний тогочасним президентом Б. Єльциним від 24.12.1991 на адресу Генерального секретаря ООН, в якому зазначається, що: «членство СССР в ООН, в том числе в Совете Безопасности, во всех других органах и организациях системы ООН продолжается при поддержке стран Содружества Независимых Государств Российской Федерацией (РСФСР). В связи с этим прошу вместо названия «Союз Советских Социалистических Республик» использовать наименование «Российская Федерация». При цьому, формальне перейменування СРСР у російську федерацію відбулось лише 25.12.1991 року.

Крім того, в основоположному документі про створення ООН Статуті від 1945 року юридична особа «Російська Федерація» чи «Росія» не згадується взагалі, а учасниками-засновницями були Українська та Білоруська соціалістичні республіки. А посилання у вищевказаних листах на Алма-Атинські угоди про створення СНД є нікчемними та не несуть жодних юридичних наслідків, оскільки тогочасні керівники СНД не мали права делегувати місце СРСР в ООН і Раді Безпеки іншій країні, оскільки такі рішення відповідно до положень статей 3 та 4 Статуту ООН належать виключно до повноважень Генеральної Асамблеї ООН.

У зв’язку із цим, започаткована широкомасштабна інформаційна компанія «Геть росію із ООН» #unrussiaUN, метою якої є формування у громадян країн-членів ООН розуміння та усвідомлення незаконності та безпідставності перебування росії в ООН, припинення рф зловживання правами Постійного члена Ради Безпеки та як наслідок припинення збройної агресії проти України.

З цією ж метою створено сайт www.kickrussiaout.info, де зібрано доказову базу, наукові статті, інтерв’ю та інші матеріали, а також засновано на американській онлайн платформі «change.org» петицію «Kick Russia out of the UN», кількість підписантів якої вже більше 250 тисяч.

З поміж іншого, за сприяння місцевої влади 11.01.2023 року у м. Бородянка, Київської області, на одній із зруйнованих будівель буде розміщений банер із закликом вигнати росію із ООН та QR кодом, який веде на зазначену петицію.

За лобіюванням ініціативної групи 01 грудня 2022 року Верховною Радою України прийнято «Заяву про незаконність перебування росії в ООН…», 15 грудня вказане питання винесено в Конгрес США в якості  проекту резолюції, а 16 грудня 2022 Міністр закордонних справ Д. Кулеба зробив офіційну заяву про початок процедури виключення росіїї із ООН.

  • Замість того, щоб забезпечувати мир — ООН продовжує підігравати агресору Росії, яка незаконно окупувала місце в Радбезі ООН.
  • Нещодавно генсек ООН Антоніу Гуттереш розпустив місію, яка мала б розслідувати теракт в Оленівці, навіть не прибувши на територію України — бо окупанти не дали дозвіл.
  • Генсек ООН забув про війну в Україні: замість того, щоб виключити Росію з ООН, яка перебуває там нелегітимно, Антоніу Гуттереш закликав українців погодитись на «різдвяне перемир’я» 6-7 січня — воно лише дає Росії змогу переозброїтись, і грає на руку російським пропагандистам. Україна — не парк розваг: велика кількість іноземних високопосадовців та журналістів приїжджають в Україну подивитись на знищені будівлі, але вони мусять також замислитися про безпомічність ООН, та діяти конкретно задля виключення Росії з ООН, шукаючи підтримку в своїх парламентах та урядах. Світ почав забувати, що росіяни на українських територіях системно здійснюють воєнні злочини.
  • Закликаємо журналістів та іноземних гостей, приїжджаючи в Бородянку, де були масові захоронення, де ґвалтували дітей та жінок, де масово вбивали цивільних, де 90% будівель знищено російською артилерією, замислитись і про роль ООН та Радбезу у цих злочинах!
  • Саме тому на зруйнованій та спаленій багатоповерхівці встановили заклик виключити Росію з ООН.
  • Очільник МЗС Естонії заявив, що багато країн виключення Росії з ООН не підтримують, проте не озвучив які.
  • Дякуємо МЗС Польщі за підтримку виключення Росії з Організації Об’єднаних Націй.
  • Це пам’ятник у тому числі лицемірству: організація, створена задля забезпечення миру, дозволила вбивці та терористу незаконно окупувати місце в її Радбезі. Право вето стало правом на вбивство.
  • Нарешті вніціативна група #unrussiaUN отримала відповідь від #МЗС на депутатський запит щодо документів відносно членства росії в #ООН. Секретаріат ООН відповів на ноту МЗС твердженням, що всі документи про вступ росії до ООН, розміщені на сайті ООН. Очевидно – це брехня.
  • оскільки ООН намагається «замилити» питання незаконної присутності росії у своїх стінах. З цього приводу ми розпочали флешмоб "Задай питання Гуттерешу!" та підготували для Міністерства закордонних справ перелік питань, які надіслали до Секретаріату ООН.
  • Наразі петиція зібрала понад 250 000 голосів.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: