Завантаження ...

Угорщина не підтримує нового пакету санкцій проти Росії

Угорщина не підтримує нового пакету санкцій проти Росії фото

Угорщина виступила проти нового пакету санкцій проти Росії. Також вона не підтримала пропозицію подвоїти фонд ЄС, з якого фінансуються постачання зброї Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Як зазначає видання, посилаючись на високопоставлених дипломатів ЄС, Угорщина використовує найбільшу зброю, якою може володіти - право вето на будь-яке рішення ЄС, яке вимагає одностайності всіх 27 країн-членів.

 

"Учора під час зустрічі послів ЄС Угорщина, яка вже наклала вето на пакет допомоги Україні на 18 мільярдів євро у вівторок, виступила проти нового пакету санкцій проти Росії та пропозиції подвоїти фонд ЄС для надання зброї Україні та іншим країнам", - пише FT.

 

Деякі дипломати вже висловили занепокоєння тим, що Угорщина "візьме в заручники" всі майбутні рішення ЄС, які вимагають одностайності, а не лише 18 мільярдів євро для України та угоду ОЕСР щодо корпоративного податку, яку Будапешт заблокував у червні.

 

"Вони створюють труднощі скрізь, де тільки можуть...Це стає досить передбачуваним", - сказав високопоставлений чиновник ЄС.

 

Видання також пише, що окрім дев'ятого пакета санкцій, ще одне рішення, яке Будапешт може накласти вето, - це розширення Шенгенської зони, кандидатами на вступ до якої є Хорватія, Румунія та Болгарія.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: