Завантаження ...

Глави МЗС семи країн прибули до Києва

Глави МЗС семи країн прибули до Києва фото

Міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії, Швеції, Норвегії та Ісландії прибули з візитом до Києва. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на очільника латвійського МЗС Едгарса Рінкевичса в Twitter.

За словами міністра, політики у Києві проведуть ряд зустрічей з керівництвом України.

 

"Це найбільша група міністрів, яка відвідала Україну з початку російської агресії. Головне питання - як далі підтримувати Україну", - написав Рінкевичс.

 

Водночас міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу у соцмережах зазначив, що країни Балтії та Північної Європи продовжать підтримувати українців, попри російські атаки.

 

"Сьогодні в Києві на знак повної солідарності з Україною. Попри бомбові дощі та варварську жорстокість Росії, Україна переможе!" - зазначив він.

 

Теми переговорів

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з міністрами семи країн. Він зазначив, що головними темами переговорів були зброя, фінанси та санкції проти Росії.

 

"У 9-му санкційному пакеті розраховуємо на повноцінне відключення російських банків від SWIFT та заборону в’їзду в ЄС громадян держави-терорист. Значну увагу також приділили енергетичній сфері й обстрілам Росією нашої критичної інфраструктури", - зазначив Шмигаль.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: